Blogul oficial - "A.B.C.-ul" | Comunitatea : Inscriere | Autentificare
Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.
Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rasol de vitel cu sos de hrean


Rasol de vitel cu sos de hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, sare, zahar, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper.

Rasol de vitel cu sos de hrean

Ingrediente:
  • 1 rasol de viţel (2-3 kg)
  • 4-6 bucăţi de hrean
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 lingură de saree
  • 1 lingură de zahăr
Petru supă:
  • 4-6 morcovi mijlocii
  • 2 cartofi
  • 1 telină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstărnac
  • 10-12 boabe piper

Mod de preparare:
Curăţaţi rasolul de oasele mici, spălaţi cu atenţine, puneţi carnea la fiert cu apă cât s-o acopere. Lucraţi cu un vas mare de 8-101. Folosiţi vase emailate sau inox. Când s.upa dă în clocot, faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 1-2 min, aruncaţi apa şi spălaţi vasul şi carnea.
Umjpleţi vasul cu 4-51 de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, fără să acoperiţi,
2 ore. Săraţi uşor, puneţi piperul. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi să fiarbă întregi împreună cu rasolul. Săraţi, continuaţi fierberea.
Curăţaţi hreanul, treceţi fiecare rădăcină pe răzătoarea mică, strângeţi în castron adânc. Săraţi şi îndulciţi cu o lingură plină de zahăr, omogenizaţi, adăugaţi smântână, frecaţi energic folosind lingura de lemn. Puneţi crema obţinută la rece pentru 2-3 ore.
Scoateţi carnea, porţionaţi, serviţi cu cremă de hrean şi legume fierte, lângă pâine de casă şi vin alb sec. ,
Serviţi supa de came cu său fără paste făinoase, decorată cu verdeaţă tocată.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

In Jos In Sus